För alla bokälskare

Välkommen till vår blogg! Här kan du hitta inlägg om det mesta inom den litterära världen, med alltifrån boktips till författare som beskriver sina egna böcker. Vi fokuserar mycket på populära titlar idag, oavsett om det är skönlitteratur eller facklitteratur. Det kanske kan tyckas vara ett brett fokus, men nästan alla kan hitta något de gillar inom olika genrer, så varför begränsa sig?

Författare och läsare

Detta är en sida både för dig som producerar egna texter, och för dig som hellre fokuserar på att njuta av andras litterära verk. Hur du väljer att läsa spelar heller ingen roll; att lyssna på en ljudbok innebär ju att man fortfarande tillägnar sig texten på samma sätt som när man håller i en fysisk bok – fördelen är att man får händerna fria till annat. Om det sedan råkar vara den senaste självhjälpsboken eller en mustig roman gör detsamma. Råkar du själv ha en historia som bara väntar på att få präntas ned, eller en idé som måste få komma på papper kan du kanske hitta inspiration här på bloggen. Här försöker vi lyfta fram specifika titlar, men också fokusera på författarens egna tankar kring sina verk och sitt skrivande.

Låt dig inspireras

Det är sällan en bokälskare står utan något att läsa, men ibland söker man helt enkelt något nytt eller vill veta vad som ligger på topplistorna just nu. Här på bloggen kan du alltid hitta det senaste inom de flesta kategorier, sammanfattat och presenterat på ett tydligt och enkelt sätt. Även om vårt fokus ofta hamnar på dagsaktuella titlar låter vi oss ibland blicka tillbaka på riktiga klassiker, för dessa är populära och uppskattade också idag. Ibland får en gammal titel sig ett uppsving, särskilt när de filmatiseras eller på annat sätt produceras framför kameran eller på scener, och då är det intressant att titta på boken som ligger bakom fenomenet. Detta och mycket mer kan du läsa om här på bloggen.